Várjon...
NeoBook logó

NeoBook 5 Professional

Kód: NB5


Listaár: 48.077 Ft  

Ára: 41.667 Ft

(52.885 Ft áfával) Megtakarítás: 6.410 Ft (13%)
-13%

A NeoBookkal professzionális minőségű, önállóan futtatható, elektronikus interaktív multimédiás kiadványt készíthetünk néhány egyszerű lépésben, programozási ismeretek nélkül (is) mint például:

  • oktatási anyagot, 
  • prezentációt, 
  • elektronikus könyvet, 
  • képeslapot, 
  • magazint, 
  • játékot, 
  • vállalati bemutatót, 
  • érintőképernyős alkalmazást.

A kiadvány tartalmazhat formázott (rtf) szöveges fájlt, képet, hangot, zenét, Flash vagy GIF animációt, interaktív szabályozókat, böngészőt, hipertextes kapcsolókat és más grafikus elemeket is.

A NeoBook munkaasztala.
A NeoBook munkaasztala.

Felül található a szokásos menü és ikonsor valamint a navigációs gombok. Alul találhatók az egyes oldalakhoz tartozó fülek. Ezen a képen a jobb oldalon helyezkedik el a fájlválasztó, az infó paletta, az eszközpaletta és az objektumlistát mutató ablak, valamint a stíluspaletta, amelyeket bárhol elhelyezhetünk a képernyőn.

Az elkészült kiadvány éppen úgy fog kinézni, mint bármilyen más Windows-os program, amit terjeszthetünk floppy lemezen, CD-n, DVD-n, hálózaton, modemen vagy interneten keresztül is. 

Az elkészült kiadvány – formátumából adódóan – a felhasználója nem tudja módosítani, nehezen fejthető vissza, nem szükséges segédprogram a futtatásához. 

A NeoBookot összeköthetjük szöveg-, kép-, hang- és animációszerkesztővel (pl. Word, NeoWrite, NeoPaint, NeoToon.), így közvetlenül a NeoBookban szerkeszthetjük ezeket az elemeket. Bedolgozókkal (segédprogramokkal) még tovább növelhetjük a NeoBook képességeit. 

A NeoBook részletes ismertetőjét mintapéldával együtt a Fast-Help Internationallal készített web formátumba fordított súgóban olvashatja el. (A súgó Windows-os chm változatát a letölthető program tartalmazza.)

NeoBook eszközpaletta

A NeoBook eszközpalettája.

Innen választhatjuk ki az egyes objektumokat: nyomógomb, cikk, kép, forrópont/sokszög, négyszög, ellipszis, vonal/nyíl, szöveg, beviteli mező, lista, legördülő lista, kijelölőnégyzet, rádiógomb, böngésző, időzítő, tolószabályozó, videó, rajzfilm, Flash, konténer.

A NeoBook igen egyszerűen használható az eszközpaletta segítségével. Gyorsan készíthetünk olyan elemeket, amelyekkel például az olvasó lapozhat, választ adhat egy kérdésre, üzeneteket kaphat, multimédia fájlokat játszhat le, másik programot futtathat, számításokat végezhet, a beépített internetes böngészővel a honlapunkat látogathatja meg és megannyi más nagyszerű lehetőség közül választhatunk. 

Könnyen alakíthatunk ki ún. forró pontokat (láthatatlan nyomógombokat), parancsgombokat, szövegbeviteli mezőket, kijelölő négyzeteket és egyéb interaktív eszközöket. 

Használata egyszerű: például kép elhelyezéséhez csak egy keretet kell húzni a képeszköz segítségével, és kiválasztani a megfelelő fájlt, de használhatjuk a húzd-és-dobd fájlkezelőt is. A képfájl szerkesztéséhez a Szerkesztés > Készítés/Szerkesztés menüpontot választva kedvenc szerkesztőnk máris előbukkan a NeoBookban.

A NeoBook laporientált, azaz az elemeket oldalakon helyezhetjük el, és az olvasók pl. navigáló gombok segítségével barangolhatnak a kiadványunkban, de mivel a NeoBook 4-es verziójától már objektumként kezeli az egyes elemeket, azokat külön-külön kezelhetjük: megjeleníthetjük, elrejthetjük, mozgathatjuk (akár programozással is), változót rendelhetünk hozzájuk további feladatok elvégzéséhez stb. A legtöbb objektumnál nemcsak az egér kattintáshoz lehet műveleti parancsokat rendelni, hanem ahhoz is, amikor a kurzor az objektum fölé ér, illetve amikor elhagyja azt, valamint a jobb egérgomb lenyomásához. 

Magához a kiadványhoz is rendelhetünk műveleti parancsokat: amikor az olvasó a kiadványt elindítja, leállítja, a kiadvány ablakát aktiválja (más programablak után ismét a mi kiadványunkhoz tér vissza), inaktiválja (egy másik programablakhoz tér át).

Ezenkívül a NeoBookot már jól ismerők írhatnak szubrutinokat, létrehozhatnak saját függvénytárat, használhatják a NeoBook képességeit kiterjesztő ún. bedolgozókat, illetve ha programozói ismeretekkel rendelkezünk, magunk is készíthetünk ilyeneket.

A NeoBook 5-nek saját szövegszerkesztője van, amelynek segítségével képet, táblázatot, könyvjelzőt, hipertextes kapcsolókat, parancsokat is beilleszthetünk. A kiadványban megjeleníthetünk webes felületet, képeknél alkalmazhatunk nagyítást.

Idegen nyelvű kiadványokat is készíthetünk, az összes figyelmeztető felirat megadható kétbites karakterű (latinbetűs, cirillbetűs) nyelven.

A beépített fordítóprogrammal önállóan futtatható EXE-fájl hozhatunk létre, így leendő olvasónk csak behelyezi a lemezt a számítógépbe és máris futtathatja a kiadványt. Ezenkívül képernyővédő SCR-fájlt, a tálcára ülő programot, vagy a honlapba illeszthető ún. plug-in/ActivX-et is készíthetünk. 

Szinte felsorolhatatlan a lehetőségek tárháza, célszerű a gyakorlatban megismerni ezt a remek programot. Próbálja ki, töltse le a próbaverziót, vagy vásárolja meg! A súgóban található leckék és a szoftver könyvtárában lévő mintapéldák segítségével könnyen megtanulhatja a használatát. 

A legújabb verzió már adatbáziskezelő és pdf-fájl megjelenítő bedolgozóval is rendelkezik, így további lehetőségek nyílnak meg a NeoBookot használók számára. 

Rendszerkövetelmények

Windows 95, 98, Me, NT 4.x, 2000, XP vagy Vista. 7, 8, 20 MB hely a merevlemezen, egér vagy egyéb Windows által támogatott digitális eszköz, Windows által támogatott hangkártya. 

További ismertetőt, hasznos információkat, mintapéldákat a program súgófájljában talál. 

A korábbi, 4.1-es változatot talán egyszerűbb használni, viszont a program angol nyelvű, ezért a hozzá tartozó kézikönyvben minden, a képernyőn megjelenő szöveg fordítása benne van. Ha esetleg valaki még DOS-os operációs rendszert használ, annak a DOS-os verziót ajánljuk!

NeoBookkal készült magyar programok


Kifestő gyermekeknek >>Letöltés>>
Magyar Online TV (internetes tv-t nézhetünk rajta)
>>Letöltés>>

NeoBookkal készült angol programok


Szókitaláló játék (akasztófa). Forrásprogram >>Letöltés>>
A Mars piramisai (digitális képregény) >>Letöltés>>
e-könyv minta. Forrásprogram >>Letöltés>>
Művészeti kvízjáték >>Letöltés>>
Saját készítésű web-böngésző. Forrásprogram >>Letöltés>>
Név- és címjegyzék >>Letöltés>>
További kiadványok a NeoSoft honlapján (angol nyelvű)
>> Tovább >>